Няма да правят нова парламентарна група, защото правилникът не позволява

 

Нов политически съюз в парламента. Депутатите на АБВ, част от БДЦ и един от Патриотичния фронт вече ще защитават общи политики и законопроекти. Но няма да правят нова парламентарна група, защото правилникът не позволява.  

Още по темата

 

Първият въпрос, който поставят, е за политиката в сектор енергетика. От името на колегите си Румен Петков попита водила ли е в Китай българска делегация преговори с американската компания „Уестингхаус” за изграждането на нови ядрени мощности в „Козлодуй”? 

 

„Експерти от „Козлодуй”казват, че се говори за груба цена от около 5 млрд. на реактора на „Уестингхаус”. Цената на двата руски реактора в „Белене” беше 4 млрд. Да сме наясно пред какво ни изправя преговорният процес, ако има такъв. Продължавани ли са тези преговорни процеси в Питсбърг и Вашингтон. И сега в момента, днес, вчера, има ли делегация от китайска страна и от „Уестингхаус” тук в България?”, попита Румен Петков.

 

От Министерството на енергетиката потвърдиха за Нова, че в  момента у нас е китайска делегация, която проявява интерес към строителството на 7-ми блок в АЕЦ „Козлодуй”. Това обаче ще стане, ако проектът е изгоден и не включва държавни гаранции.