Спорят Асен Генов от „Протестна мрежа” и Костадин Чакъров – политически съветник на Живков

 

Редно ли е политици да отдават почит на Тодор Живков? Темата излезе на дневен ред, след като вчера се появи снимка на Корнелия Нинова и цялото ръководство на БСП, където съобщават с гордост, че са поднесли цветя в къщата музей на Тодор Живков в Правец.

 

„Важно за българското общество е да знае истината за историята, такава каквато е, а не такава каквато са я написали комунистическите апологети”, заяви Асен Генов от „Протестна мрежа”.

 

„Живели сме във време на изключително сериозен терор, особено до 1956 година. Говорим за десетки хиляди избити хора без съд и присъда. Тогава другарят Живков е бил политически съветник на народната милиция. Дали е редно една съвременна политическа партия, за каквато БСП претендира да бъде, да прави поклонение пред паметника на такъв сатрап? Бих отговорил с въпрос: Редно ли е германска партия да поднесе цветя на паметник на Хитлер?”, заяви Асен Генов.

 

„А какво е станало преди 9 септември, за да се стигне после до такава разправа? Кой разстреля владайското въстание, кой направи 9-о юнския преврат, 1923 година разгромено въстание с хиляди”, коментира Костадин Чакъров – политически съветник на Тодор Живков. 


 
Целия спор гледайте във видеото!