Българката победи втората в света Агниешка Радванска

 

Невероятен успех за българския тенис. Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова победи втората в света Агниешка Радванска и се класира на четвъртфинала на турнира "Ролан Гарос" в Париж.

Още по темата

 

След като в неделя двете се оттеглиха заради дъжда при резултат 6:2, 3:0 в полза на полякинята, едва днес двубоят се поднови, а на корта сякаш имаше само една тенисистка, коментира Gong.bg.

 

Пиронкова впечатли всички, печелейки 6 поредни гейма, за да спечели сета с 6:3. Нов дъжд над Париж обаче отново прекъсна мача. След два часа пауза двете отново излязоха на корта, а серията на Пиронкова бе удължена до 10 поредни гейма, с което тя поведе с 4:0 в третия сет. Радванска върна единия пробив, но до края Цвети игра перфектно в своите сервис геймове и така стигна до най-големия си успех на "Ролан Гарос".

 

 

За Пиронкова това е трети четвъртфинал на турнир от Големия шлем, след като има по един полуфинал и четвъртфинал на "Уимбълдън". Преди триумфа срещу Радванска, Пиронкова постигна двусетови победи над Сара Ерани, Йохана Ларшон и Слоун Стивънс. Чаровната пловдивчанка обаче няма намерение да спира дотук.

 

На четвъртфиналите съперничка на Цвети ще бъде австралийката Саманта Стоусър, която също днес победи Симона Халеп със 7:6(0), 6:3. Двете са играли 5 мача помежду си, а Стоусър е победила в 4 от тях. Най-вероятно двубоят между двете ще е в сряда, но всичко зависи от капризния дъжд над Париж.