Заради непрестанните проливни дъждове без ток са близо 10 000 домакинства

 

Още по темата

Катастрофални наводнения в Южна Германия, Австрия и Франция отнеха живота на петима души. Четирима от тях са намерили смъртта си в Долна Бавария, където е обявено извънредно положение. Заради наводнения властите предприеха евакуация на жителите в югоизточната част на Тексас.

 

Дни след като наводнения отнеха живота на четирима души в провинция Баден Вюртемберг, придошли реки заляха и много райони в Бавария. Водолази са открили трима от загиналите в залята от вода жилищна сграда в град Зимбах ам Ин. 

 

Улиците в много градове в региона са залети от над метър вода. Автомобили, дървета и мебели са отнесени от течението. Заради непрестанните проливни дъждове без ток са близо 10 000 домакинства. 


Във Франция, нестихващите вече дни наред валежи предизвикаха наводнения на много места. Най-тежко е положението в департамента Сен-е-Марн, югоизточно от Париж. Възрастна жена се е удавила там, а близо 10 000 домакинства са без ток.

 

Според френските метеоролози, месец май е бил най-влажният за последните 150 години.

 

В американския щат Тексак, река Бразос достигна най-високото си ниво край Хюстън за последните повече от 100 години. Издадено е предупреждение за опасност от прииждащи реки в много части на щата.

 

Миналата седмица наводненията в Тексас отнеха живота на шестима души. Спасителни екипи с лодки обхождат най-тежко засегнатите райони в опит да открият блокирани от високите води хора.