Защо ги раздадоха за закуска на ученици в Монтана?

 

Шоколадови вафли с лика на Бойко Борисов, вместо полагащите им се закуски, раздадоха на ученици в Монтана.

 

Вафлите били дадени на децата за последния им учебен ден в Трето основно училище в града. 

 

"Затова си позволих в последния учебен ден да им дадем нещо сладичко и трайно - да хапнат, когато огладнеят. Поръчах на фирмата доставчик, с която имаме сключен договор чрез обществена поръчка, да достави на учениците вафли", заяви директорът на ОУ "Д-р Петър Берон" Мариана Калеева. 

 

Вафлите били доставени и раздадени на децата от втори до четвърти клас в понеделник. Част от тях били в синя опаковка, със звездички и от едната страна със снимка на премиера. От фирмата, която ги е доставила, отказаха коментар. Не всички ученици обаче получили от тези с премиерския лик. 

 

Вафлата с образа на Бойко Борисов нашумя преди повече от три години. Неин производител е фирма в град Лясковец. Собственикът днес отказа да коментира дали се познава с премиера и дали той му е дал разрешение да използва неговата снимка. За директорката обаче вафлите оттук нататък ще са като обица на ухото.

 

"При мен нито един родител не се е обадил да се оплаче, че неговото дете е получило такава вафла. Това е плод на едно голямо недоразумение и на недоглеждане от страна на фирмата доставчик, за съжаление и от наша страна. Ще бъде потърсена и отговорност на всички по веригата, които са раздали вафлите на децата", коментира Калеева.

 

Репортер: Биляна Борисова