Нова разказва историята на една от белите робини на Марто Дебелия

 

Още по темата

Откриха нови улики срещу задържаните полицаи в Благоевград. Обиските и разпитите продължиха до късно вчера.

 

В офиса на кварталния полицай Стефан Филипов разследващите са  намерили над 30 документа за самоличност. Предполага се, че те са били изгубени и използвани за теглене на кредити, съобщиха за Нова от прокуратурата.

 

Продължава и събирането на доказателства срещу съпричастността на задържаните полицаи в трафика на жени, извършван от Мартин Филипов. При зрелищна акция в Благоевград бяха задържани трима души, сред които Стефан Филипов-служител в първо районно и временният шеф на БОП – Благоевград Петър Кънев.

Тази сутрин семейството на Марто Дебелия реагира враждебно на появата на екип на Нова пред къщата му и ги поля с вода.

 

Екип на Нова пък разказва историята на една от жертвите на Марто Дебелия.

 

Секси брюнетка - Гери. От Благоевград. Продава тялото си срещу 100 лв. за час и 500 - за цяла вечер. Задържаният за сводничество Марто се свързал с момичето зад тази обявеа. И, според сестра й, започнал да я заплашва, защото не плащала на никого за това, че практикува най-древния занаят.

 

Момичето трябвало да обслужва колкото може повече клиенти. За нея обаче не оставала и стотинка. Половината пари отивали при сводника й, а останалите - при съпругата му. 

„Трябвало е да предлага всичко на всекиго. Дори имаше един случай, в който клиент й дал кокаин и давал по 100 евро, за да шмърка. И понеже Мартин е чакал да вземе парите от нея, е шмъркала“, казва още сестрата на потърпевшата.

 

Според близките на Гергина тя е правила няколко опита да избяга, но всичките били неуспешни. Не намерила смелост да се оплаче в полицията.

 

Близките й не крият, че покрай проституцията, момичето се влюбило в сводника си. Дори обърнало гръб на семейството си. 

 

Дори и в момента Гергина не приема, че е жертва на своя сводник. Чакала с нетърпение да го пуснат от ареста. 

 

Историята на една бяла робиня продължава в петък в „Здравей, България". 

 

 

Репортер: Екатерина Николова