Сводникът беше арестуван при зрелищна акция в Благоевград

 

Ексклузивно в „Здравей, България” - историята на една от жените, проституирала за арестувания в Благоевград Марто Дебелия. История, разказана от майката и сестрата на момичето.

 

Зрелищна акция в Благоевград. Задържани са сводникът Мартин Филипов, лежал в затвора за трафик на жени, както и двама полицаи, на които е плащал такса „спокойствие”. Арестите идват, след като момичета, принуждавани да проституират, се оплакали в полицията. 

Още по темата

 

Засега само те са намерили смелост да разкажат. С екипа на „Здравей, България” се свързват близките на друго момиче - Гергина, майка на четиригодишно дете, от София. Учила е до 11 клас, а от половин година проституира за Марто Дебелия. Намира клиентите си в интернет. Продава се за 100 лв. на час и 500 лв. за цяла вечер. Така се запознала и със сводника си. Още в началото той започнал да я заплашва, твърдят близките на момичето.

 

„Отива като клиент. Тя му отваря вратата и той казва - ти знаеш ли кой съм аз. Аз съм Мартин Филипов. Хубаво ли работиш? Знаеш ли, че мога да ти строша кокалите за това, което го правиш и не си плащаш на никой. Оттук натам трябва да плащаш, за да живееш”, разказа сестрата на Гергина.

 

Момичето трябвало да обслужва колкото се може повече клиенти. За нея обаче не оставала и стотинка. Половината пари отивали при сводника, а другите - при съпругата му. Гергина й плащала, за да се грижи за детето ѝ, докато проституира.

 

„Стигала е и до 1500 на ден. Примерно с десетина или примерно с петима по два-три часа. Или с двама по цяла нощ и след това за нея реално няма нищо. Трябвало е да предлага всичко на всеки. Имаше един случай тя ми беше споделила, че един клиент ѝ беше дал кокаин и ѝ давал по 100 евро на лента да шмърка. Не е искал друго от нея”, разказа още сестрата.

 

Тя каза, че Гергина е правила няколко опита да избяга, но всичките били неуспешни. Не посмяла да се оплаче и в полицията, защото знаела, че там Марто Дебелия се ползва със закрила. Близките ѝ не крият, че момичето се влюбило в сводника си. Отчуждило се и обърнало гръб на близките си.

 

Майка ѝ смята, че дори и в момента Гергина не приема, че е жертва на своя сводник. Чакала с нетърпение да го пуснат от ареста. Мъжът на Гергина пък я изоставил заради професията ѝ. Майка ѝ е подала жалба в Агенцията за закрила на детето и временно получи правото да се грижи за внучето си.