Полицията арестува двама души за саморазправата между съседи

 

Двама души за задържани за побоя в  "Ботунец". Кварталът се вдигна на протест след  саморазправа между съседи, която прати осем души в болница.

 

Въпреки арестите, недоволството продължава. Тази вечер около 300 души се събраха на мирен протест, с който искат справедливост и настояват за възмездие срещу побойниците.

 

Още по темата

До боя във вторник вечер се стигна след празненство по повод излизането от затвора на един от наемателите на апартамент в блок 1. Събрали се повече от 30 души, а шумът и музиката били твърде силни. Техни съседи им направили забележка и последвал бой. По това време единственият патрул на полицията бил в районното с арестувани за кражба. Затова и пристига 40 минути по-късно. Никой от празуващата фамилия Мариеви не отворил вратата на апартамента и така арестувани за побоя  нямало. 

 

Братя Мариеви не са от „Ботунец”. Криминално проявени са и са многократно осъждани. От деня на инцидента в квартала няма никой от фамилията. 

 

Конфликтът в квартала не е етнически. Мястото от години е известно с мирното съжителство на различни етноси. Според хората проблемът е, че улиците вечер са тъмни, няма достатъчно полиция и видеонаблюдение.

 

Засиленото полицейско присъствие в квартала ще продължи колкото е необходимо. Хората се зарекоха да не спират да протестират, докато виновните не бъдат заловени.

 

Репортери: Тина Ивайлова, Надя Ганчева