„Поддържам определени политически сили", призна бизнесменът

 

Мария Йотова влезе в квартала на богатите в Созопол, за да разговаря с българският Доналд Тръмп Стефан Шарлопов. Пред нея той говори без задръжки за парите, властта и дори подкупите. „Имал съм многократни данъчни ревизии, но не приемам това като натиск. Държавата просто си върши работата”, заяви той. 

 

„Поддържам определени политически сили, които смятам, че е коректно да поддържам ,като помагам на организацията за изборите в определен регион. Не получавам нищо в замяна. Нямам обществени поръчки”, заяви той.

 

„Помагам финансово на ГЕРБ и не се срамувал от това. И на БСП съм помагал. И на НДСВ съм го помагал, когато съм смятал, че определен кандидат е достоен. Когато подкрепям някого, съм убеден, че той би свършил работа. Не очаквам нищо в замяна. Давал съм десетки хиляди левове”, обясни Шарлопов.

 

„Аз не вярвам, че има трудолюбив, постоянен, амбициозен и позитивен човек, който нее успял. Аз познавам само такива. Дори да продаваш семки, пак може да бъдеш успешен”, каза още той. „Не може да очакваш да ти дават. Първо ти трябва да си зададеш въпроса какво ще дадеш и какво Господ ти е дал, къде е твоя гений и стремглаво да тръгнеш в тази посока, но трябва постоянство”, добави той.

 

Кой е предупредил през 2009 година Шарлопов, че се подготвя отвличането му и какво се е случило след това – гледайте във видеото!