Проверка с дрегер отчела наличие на алкохол

 

Пиян шофьор на автобус с деца е бил задържан тази сутрин във Велико Търново. Учениците трябвало да заминат на екскурзия, но след проверка с дрегер станало ясно, че шофьорът е пил.  

 

Около 7:30 часа тази сутрин, третокласниците и техните учители трябвало да заминат на зелено училище в Хисар.

Още по темата

 

„Проверката на шофьора на автобуса се оказа, че 0,64 промила, след което шофьора замина да дава кръвна проба, което смятам, че абсолютно ненормално“, обяснява Илиян Кънев – родител.


„Уж не бил пил, уж не бил спал, легнал си вечерта в осем часа, бил отпочинал. Органите залепиха лепенка, спряха автобуса от движение. Децата шокирани”, казва Иван Стоянов – родител.


„Никога не сме имали шофьор, хванат с алкохол”, обяснява Христо Христов, директор на училище „Патриарх Евтимий”.


Според новия закон за туризма, преди всяко пътуване с деца от КАТ трябва да проверят автобусите и шофьорите.


„За всеки един случай, когато пътува автобус се изпраща наряд на Пътна полиция, в цялата област, като служителите проверяват съответната документация, технически състояние на автомобила и проверка за алкохол на водача. За което е санкциониран и автобуса е спрян от движение”, обяснява Атанас Атанасов- началник на сектор „Пътна полиция”.


От фирмата - превозвач заявиха за Нова, че шофьорът имал здравословни проблеми и за това дрегерът отчел положителна проба. Децата успяха да заминат с друг автобус.


Всичките ни опити да се свържем с шофьора останаха безуспешни. Резултатите от кръвната му проба ще станат ясни утре.
 

Репортер: Николай Славов