Генчо Мариев и майка му Мария бяха задържани и след това - пуснати

Обвинените за побоя в "Ботунец" отново са в неизвестност. Генчо Мариев и майка му Мария

Още по темата

бяха задържани след двудневно издирване от полицията. 24 часа след като белезниците щракват на ръцете им обаче, дежурен прокурор в Софийската районна прокуратура не е поискал те да останат в ареста. И така двамата отново излизат на свобода.

 

Сега обаче наблюдаващият прокурор по делото е решил, че те трябва да бъдат в ареста. Издал е постановление за задържането им за 72 часа, а полицията отново започва тяхното издирване.

 

През последните дни жителите на "Ботунец" протестираха всяка вечер, а искането им беше едно - виновните за побоя над осем души в "Ботунец" да бъдат задържани. Сбиването в блок 1 стана във вторник - 31 май, а причината за него беше празненство по случай освобождаването на Генчо Мариев от затвора. Той е излежал присъда за кражба.

 

Силната музика до късно вечерта предизвикала недоволството на съседите и те направили забележка на шумната фамилия. Празнуващите пък отвърнали на забележката с юмруци. Семейство Мариеви изчезна от квартал "Ботунец" в деня след сбиването. Оттогава полицията ги издирваше в продължение на няколко дни. Част от виновните са прекарали в ареста 24 часа и сега отново полицията ще трябва да започне издирването им. 

 

Още за размириците в "Ботунец" си припомнете тук: