Близките на 19-годишната Веселина подозират, че тя е умишлено умъртвена

 

Мистериозна смърт в Габрово! Млада жена почина след падане от седмия етаж на дома си в събота следобед.

Още по темата

 

Близките на 19-годишната Веселина Тодорова все още нямат яснота по случая, но имат подозрения, че е умишлено умъртвена.

 

Десетки приятели и роднини се събраха в подкрепа на родителите на мястото, където е намерено тялото. Всички те настояха за бързо разрешаване на случая.

 

Семеен приятел намира Веселина в безпомощно състояние в събота, около 14.00 ч. Работодателите на момичето го изпращат до дома й, притеснени, че не вдига телефона си. Мъжът влиза в апартамента, чиято врата е отворена, вижда хаоса, а секунди по-късно - и тялото на Веселина. Младата жена била само по бельо, а по лицето и тялото й имало следи от насилие. До тялото й имало стол, нож и клонче от цвете от обърната на балкона саксия. Там имало и сатър.

 

Първоначално Веси имала признаци на живот, но по-късно починала в габровската болница от раните си.

 

"Парите и личната й карта бяха разпилени по масата. Полицаите прибраха всичко", разказва бащата на жертвата.

 

Родителите на Веселина отхвърлят първоначалната версия за смъртта й, по която работи полицията - самоубийство след употреба на наркотици.

 

Тя не е наркоманка. И не се е самоубила. Била е в пълно съзнание. Оправила си е леглото, нагласила си е хавлийките. И се е обадила на човек да я събуди, за да отиде на работа”, казва майката Магдалена Тодорова.

 

Според наблюдаващия прокурор Людмила Рачева обаче Веселина била употребила дрога. За това свидетелства и неин отскорошен приятел - Велизар. Показанията му ще бъдат от особена важност. 


От Окръжната прокуратура потвърдиха, че се води разследване за умишлено убийство.

 

Мистерията около смъртта на Веселина се задълбочава, тъй като в последните си часове тя изпратила SMS на свой приятел. Съобщението било несвързано. В него се казвало: "Запомни имената на Велизар и Лора". 

 

Още по темата очаквайте във вторник в "Здравей, България".

 

Репортер: Мартин Георгиев