Жалбите на защитниците на Чоков и останалите задържани са неоснователни

Специализираният съд остави в ареста Ценко и Мартин Чокови. Кметът на село Галиче беше арестуван заедно с още няколко души по обвинение за участие в група, която се занимава с лихварство, палежи, отвличания, побои и рекет. Разследвали ги от края на 2015 г.

 

Мотивът на съда е, че те могат да извършат ново престъпление. Жалбите на защитниците на Чоков и останалите задържани са неоснователни. 

Още по темата

 

Безспорно е, че Ценко Чоков е участвал в бандата, но не и че е шеф на групата. Съдът смята, че лидерството всъщност е на Мартин Чоков.

 

Парите за нерегламентираните заеми отпускал Ценко Чоков, но физически ги раздавал Мартин. След това имало лихва, която стигала до 50%. Ако парите не били върнати навреме, следвали побоища. 

 

По-рано Ценко Чоков поиска от съда да бъде пуснат: „Моля уважаемия съд да ме пусне да си обработвам земята. Нямам намерение да се укривам, нито да тероризирам някого”.

 

Той допълни, че му предстои важен период за реколтата, аземята му се обработва само от него и сина му и така няма кой да свърши работата.

 

 

„Нямам нищо общо с това, в което ме обвиняват. Всичко е клевета”, каза още Чоков.